tesla

Tesla - Party breaker autoindustrije!

Što se dogodilo s dionicom Tesla, koja je početkom lipnja 2019. vrijedila 177 $, da bi nakon 7 mjeseci početkom veljače 2020. vrijedila skoro 970 $? To je 6,5 puta ili 550% veća vrijednost!
Davno je Elon Musk shvatio i to vrlo ozbiljno, upozorenja zabrinutih za okoliš i u skladu s time izgradio svoj auto business u kojem automobil kao proizvod nije više središte svega već je dio šireg i većeg ekosustava. Uz to su on i Tesla u skladu s tehnološkim promjenama razvili poslovni model, koji za razliku od drugih proizvođača automobila integrira tri različita business-a, auto proizvodnju, dobavljača hardvera i tehnološku tvrtku, u jednu cjelinu naziva Tesla. I dok su mnogi drugi u autoindustriji tek raspravljali o budućnosti, Musk je s Teslom krenuo raditi promjene i radi ih potpuno njima posvećen, svim srcem. Tu treba spomenuti i dizajn Tesle jer kao svi istinski reformatori i on je novi koncept elektro automobila vezao uz novi dizajn, a ostalima koji su lansirali električne automobile, većina modela i dalje izgleda poput tradicionalnih automobila, samo s elektromotorima umjesto motora s unutarnjim sagorijevanjem.

Današnji uspjeh Tesle nije tek u tome da Wall Street vjeruje kako Elon Musk i Tesla sve rade baš kako treba, ne, već Wall Street zna i prepoznaje nešto što znaju svi pametni trgovci - naime Tesla je jedini proizvođač automobila koji sve radi drugačije od ostalih. Tesla je također bitno različit od ostalih u auto industriji po još jednoj bitnoj osobini, a to je ono što zapravo i odvaja uspješne tvrtke od onih što žive po inerciji - sposobnost shvaćanja što je ljudima zaista važno i da im onda ispune očekivanja i isporuče vrhunski proizvod. Svi ostali, bez obzira bio to BMW, Nissan, Renault, Ford, Mercedes ili Hyundai su u osnovi, slični jedan drugima.

Sada malo o brojkama
Musk gradi "gigafactory" od potrebnih 100 da se promijeni cijeli svjetski vozni park s vozila s unutarnjim sagorijevanjem na električna vozila. Dok se ostali proizvođači automobila ozbiljno uključe, Tesla će ih imati već najmanje 10, a možda i više. Toliki udio u svjetskoj proizvodnji automobila nikada u povijesti nitko nije imao. Važno je napomenuti da su mu troškovi proizvodnje u tvornici u Šangaju preko 60% niži nego u dvije američke tvornice, a izgrađena je za manje od godinu dana. Četvrtu tvornicu gradi u okolici Berlina na poziv njemačke vlade.

Ukupni prihod Tesle za 2019. godinu bio je 24,6 milijardi dolara, a neki analitičari smatraju da će Tesla do kraja ovog desetljeća postići bilijardu dolara prihoda i još dalje rasti. Tesla je u 2019. godini isporučio 367.500 automobila što je 50% više nego godinu dana prije i zabilježio cjelogodišnji neto gubitak od 775 milijuna dolara. U posljednjem kvartalu 2019. iskazao je kvartalnu dobit tek drugi puta u svojoj povijesti.

Tesla Inc. je potpisao ugovor o opskrbi baterijama s najvećim kineskim proizvođačem baterija, Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL). Sporazum nema ograničenja za Teslinu količinu kupnje, a volumen kupnje baterije će se odrediti između srpnja 2020. i lipnja 2022., u skladu s potrebama. Uz već prije dogovorene suradnje s Panasonic-om i LG Chem-om to mu omogućava nesmetano povećanje proizvodnje.

Javan je podatak da Njemačka zabranjuje proizvodnju benzinskih i dizel automobila do 2030, a Velika Britanija ide još dalje i od 2035. godine na području cijele države neće biti dopuštena prodaja automobila s benzinskim i dizelskim motorima, a to uključuje i hibride. Isti put slijede Nizozemska i mnoge druge države čiji gradovi već danas dizel motorima ne dozvoljavaju ulazak u njihova središta. Trend je nezaustavljiv.

Elon Musk nema plaću niti "golden parachute," što govori o njegovoj samouvjerenosti u uspjeh. On ima menadžerski ugovor s planom nagrađivanja za uspješnost poslovanja Tesle od 12 tranši gdje za svako povećanje Tesline tržišne kapitalizacije od 50 milijardi dolara on dobiva 1,69 milijuna dionica. Ako dostigne sve pragove i tržišnu kapitalizaciju od 650 milijardi dolara, posjedovati će oko 30% kompanije u kojoj bi njegov udio vrijedio 195 milijardi dolara. Time bi postao najbogatiji čovjek na planeti. Prvog praga od 100 milijardi se dokopao brže nego je to itko očekivao, a sada je već nadomak i drugog jer je trenutna tržišna kapitalizacija Tesle oko 140 milijardi dolara.

Zaključak
Naravno da je strelovit uspon vrijednosti dionice Tesle imao je i jaku psihološku dimenziju. Mnogi su si osvijestili trendove u automobilskoj industriji i brojke koje sam naveo u tekstu, a investitori kada to shvate na žele ostati izvan igre pa se ukrcavaju i više i brže nego je to racionalno.
Danas se mnogi klade na uspjeh Tesle i Elona Muska jer postaju svjesni kako to više nije samo njegova priča i priča ekologa u zaštiti okoliša već stvarnost, koja u požarima Australije i Kalifornije, olujama u Europi i ubrzanom otapanju snijega ne samo na polovima nego i ostalim hladnim i planinskim dijelovima cijele kugle zemaljske, postaje naša svakodnevnica.
"Ljudi ne znaju što žele dok im to ne pokažete” legendarna je izjava Steve Jobs-a nakon uspjeha iPhonea. Danas isto radi Elon Musk s Teslom - pokazuje ljudima što bi oni trebali i objašnjava im zašto je to bitno, a nakon objašnjenja isporučuje vrhunska rješenja.

Prijava na online konzultacije

Besplatne Zoom konzultacije na temu "Investicijske prilike i štednja".
Razumijevanje osobnih interesa i potreba te poznavanje rizika su osnovni preduvjeti svakog kvalitetnog investiranja. Usvajanjem potrebnog znanja čini ga uspješnim i odgovornim. Naše online konzultacije pomoći će vam savladati izazove investiranja.

Prijavite se na naš besplatni inicijalni Zoom jedan na jedan razgovor sa našim financijskim stručnjacima koji će vas po vašoj prijavi kontaktirati unutar 24h radi dogovora termina online konzultacija.