fima.com

Pravila privatnosti

Zbog sigurnosti podataka na ovoj adresi, te kako bismo osigurali da ova usluga bude pristupačna svim korisnicima, internet stranica fima.com (Karfijam d.o.o.) koristi programsku podršku koja prati posjete na mrežu i pruža zaštitu od neovlaštenog korištenja ili izmjena podataka. Međutim, svaki korisnik ovih internet stranica izložen je određenom stupnju rizika da neovlaštene osobe ili aplikacije mogu zaobići sigurnosne mjere, u kojem slučaju fima.com (Karfijam d.o.o.) neće biti odgovorna za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove.

Prilikom registracije na https://www.fima.com stranici, Karfijam d.o.o. prikuplja osobne podatke korisnika poput imena, prezimena, adrese, OIB-a, naziva tvrtke, telefonskog broja, e-mail adrese, preslike osobne iskaznice. Ti podaci će se koristiti u svrhu kontakata, potvrde identiteta i evidencije korisnika ove web stranice i Karfijam d.o.o. ih neće dati na korištenje trećim osobama.. Komunikacija ili materijali koje dostavite, kao što su pitanja, komentari, prijedlozi i sl. neće se smatrati povjerljivim materijalima.

Ako dijelite s nama osobne podatke druge osobe morate za to imati njezin prethodni pristanak. U tom slučaju morate informirati ove osobe o tome na koji način obrađujemo osobne podatke u skladu s našom zaštitom privatnosti.
Na Vaš zahtjev podaci se mogu ažurirati, ispraviti ili obrisati putem korisničkog sučelja nakon prijave na stranici, a također možete zatražiti i to pravo kontaktiranjem na info@fima.com.

Slanje poruka elektronskom poštom (e-mailom)

Slanjem poruka putem elektronske pošte (e-mail) s osobnim podacima po kojima je moguće utvrditi Vaš identitet može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih ili pogrešnoj dostavi. Karfijam d.o.o. ne odgovara za sigurnost i privatnost takvih poruka, zadržavajući pritom pravo da iste reproducira, koristi, raspolaže i distribuira bez ograničenja.

Koja je definirana svrha i pravni temelj

Poslana informacija je pravna osnova na kojoj baziramo odgovarajuće obrade. Kad nas kontaktirate da biste dobili neku informaciju ili uložili prigovor, Karfijam d.o.o. sprema podijeljenu informaciju.

Korištenje servisa Google Analytics

Korištenje servisa Google Analytics

Ova web stranica koristi funkcije servisa Google Analytics za potrebu web analize. Dobavljač je Google Inc., 1600 amfiteatar Parkway Mountain View, CA 94043, SAD.

Google Analytics koristi kolačiće. Prilikom vaše posjete ovoj web stranici koriste se kolačići za generiranje podataka koje Google prikuplja i obrađuje.

Više informacija o obradi korisničkih podataka na usluzi Google Analytics potražite u Googleovim pravilima o privatnosti: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr

U slučaju da to želite možete se isključiti iz Google Analytics statistika na našim i svim web stranicama koristeći Google upute: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

Bilten dostavljan e-poštom (Email Newsletter)

Možete se pretplatiti na naš bilten (newsletter) putem naše web stranice. Za to nam je potrebna vaša adresa e-pošte i vaša privola da prihvaćate newsletter. Dopunske informacije o tvrtki, adresi i područjima interesa obrađujemo i koristimo za slanje traženih informacija. One neće biti prosljeđivane trećim stranama.

Možete odbiti dati privolu za upotrebu vaše adrese e-pošte za potrebu dostave newslettera i to u bilo kojem trenutku. To možete učiniti putem poveznice u pojedinom biltenu ili izravnim kontaktom na info@fima.com.
U tom ćemo slučaju odmah izbrisati vaše podatke u vezi dostave newslettera.

Za distribuciju newslettera koristimo sustav MailChimp (zaštitni znak tvrtke Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE 5000, Atlanta, GA 30308, SAD). MailChimp je prilagođen Privacy Shield dogovoru o zaštiti podataka, te se mora pridržavati pravila o privatnosti EU-a. Pravila o zaštiti privatnosti od strane MailChimpa: https://mailchimp.com/legal/privacy/ će koristiti vaše podatke samo u svrhu dostave newslettera, procjenu isporuke i poboljšanja usluge. MailChimp vas neće izravno kontaktirati ili koristiti vaše podatke. Oni se neće prosljeđivati trećim stranama. Podaci koje koristi MailChimp uključuju “web beacon” koji u MailChimp šalje informacije o otvaranju newlettera i/ ili aktivaciju poveznica unutar newslettera. Kod tog procesa, informacije o vašem Internet pregledniku, vašoj IP adresi i vašoj lokaciji će biti poslane u MailChimp.

Trajanje pohrane podataka

Karfijam d.o.o. prikuplja i koristi osobne podatke kako bismo Vam pružili optimalnu ponudu usluga i obavijestili Vas o novim proizvodima. Ukoliko za njih niste zainteresirani, uvijek nas o tome možete obavijestiti putem kontakt podataka.

Podaci pohranjeni kod nas – uključujući i osobne podatke – pohranjeni su sve dok to odgovara zakonskoj obvezi pohrane ili je prikladno za ispunjenje naših usluga. U svakom trenutku možete zatražiti brisanje podataka na email info@fima.com.

Linkovi na stranice trećih osoba

Ovo mrežno odredište sadrži poveznice na druge web stranice (tzv. eksterne veze). Nemamo kontrolu nad činjenicom da li su operatori drugih web stranica u skladu s propisima o zaštiti podataka, a Karfijam d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost za točnost informacija, sadržaj tih stranica, niti rezultate koji se mogu dobiti njihovim korištenjem.
Ako odlučite ostvariti pristup na neki link, sa stranica fima.com Karfijam d.o.o. to činite u cijelosti na vlastitu odgovornost.

Informacije

Sve informacije dostupne na ovim internet stranicama su isključivo informativnog karaktera, ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećima. Informacije koje Karfijam d.o.o. objavljuje na ovim www stranicama smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, međutim, ne jamči za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojeg od podataka pohranjenih na ovim www stranicama.

Mjerodavno pravo

Pristupom i korištenjem ovih internet stranica prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja, i uvjeta upotrebe. Za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe web stranica Karfijam d.o.o. ili u vezi s njima isključivo su nadležni hrvatski sudovi.

Karfijam d.o.o. ne jamči da su materijali sadržani na predmetnim web stranicama primjereni ili korisnički dostupni na određenim lokacijama, odnosno ne odgovara za pristup istima s teritorija država gdje je njihov sadržaj zakonom zabranjen. Smatrat će se da je pristup web stranicama s navedenih lokacija poduzet samovoljno uz odgovornost korisnika prema mjerodavnom pravu.

Informacije o kolačićima

Definicija kolačića i koje kolačiće koristimo.

Da bismo učinili posjet našoj stranici i aplikaciji što atraktivnijim i omogućili korištenje nekih funkcija, koristimo kolačiće na različitim stranicama. Kolačići su male tekstovne datoteke pohranjene na Vašim uređajima. Neki od kolačića koje koristimo se brišu nakon isteka sesije preglednika, odnosno, nakon zatvaranja Vašeg preglednika (tzv. kolačići sesije).

Ostali kolačići ostaju na Vašim uređajima i omogućuju nama ili ovlaštenim trećim stranama da prepoznaju Vaš preglednik prilikom sljedećeg posjeta (Trajni kolačići). Možete postaviti na Vašem pregledniku da Vas se informira o postavkama kolačića i da sami odlučite hoćete li ih prihvatiti ili isključite prihvaćanje kolačića za određene situacije općenito.

Koje sve kolačići postoje?

Neophodni kolačići su potrebni je vam omogućuju navigaciju po web stranici ili aplikaciji i pri korištenju njihovih značajki. Bez ovih kolačića ne može se jamčiti funkcionalnost, kao npr. koraci prilikom posjeta stranici (npr. Unos teksta), pa čak i pri navigiranju između stranica. Ove nužne kolačiće možemo koristiti neovisno o Vašoj privoli za korištenjem ne-nužnij kolačića.

Funkcionalni kolačići omogućavaju web stranici ili aplikaciji da sačuvaju informacije koje su već upisane prije (kao npr. korisničko ime, izbor jezika ili lokacija) i da poboljšaju korisnikovu sposobnost ponude osobnih detalja. Ovi kolačići skupljaju anonimne informacije i ne mogu pratiti te korake na drugim web stranicama. Ove nužne kolačiće možemo koristiti neovisno o Vašoj privoli za korištenjem ne-nužnij kolačića.

Izvedbeni kolačići prikupljaju informacije o korištenju weba, npr. koje stranice posjetitelj posjećuje najčešće i druge korisne podatke i statistike. Ovi kolačići ne pohranjuju informacije o identitetu korisnika. Prikupljene informacije su sažete (grupirane) i anonimne. Ovaj tip kolačića se koriste da bi se poboljšao rad stranice, a time i korisničko iskustvo korisnika. Ove kolačiće koristimo isključivo ako ste dali privolu za korištenjem ne-nužnih kolačića, a u ovaj tip kolačića spadaju i kolačići koje postavlja Google Analytics usluga.

Kolačići za marketinške svrhe se koriste u svrhu ciljanog reklamiranja važno za korisnika i prilagođeno njegovim interesima. Koriste se da bi se ograničila učestalost oglasa i mjerila učinkovitost reklamnih kampanja. Oni zabilježe Vaš posjet stranici/aplikaciji. Ova informacija se može dijeliti s trećim stranama (npr. Oglašivačima). U svrhu poboljšanja ciljanja i reklamiranja, kolačići se često povezuju s funkcionalnostima trećih strana. Ove kolačiće zasad ne koristimo, a ako ćemo ih koristiti to će biti isključivo u slučaju da ste nam dali privolu za korištenjem ne-nužnih kolačića

Pravo izmjene

Zadržavamo prava na promjene pravila zaštite privatnosti u skladu sa zakonskim odredbama. Svakako ćemo Vas obavijestiti o svim važnim promjenama, kao što su promjene svrhe ili o novim svrhama obrade.