fima.com

Početna stranica » Novost » Održali smo prvi business seminar o izazovima i mogućnostima koje nudi financijsko tržište

FIMA

Održali smo prvi business seminar o izazovima i mogućnostima koje nudi financijsko tržište

05. 2022.

Održali smo prvi business seminar o izazovima i mogućnostima koje nudi financijsko tržište

FIMA

U srijedu, 4. svibnja, održan je prvi business seminar koji su organizirali FIMA i Akademija za poduzetništvo.

U srijedu, 4. svibnja, održan je prvi business seminar koji su organizirali FIMA i Akademija za poduzetništvo. U prekrasnom ambijentu Park Boutique Hotela Varaždin imali ste prilike štošta novoga saznati, a naglasak je bio na mogućnostima i izazovima koje nudi financijsko tržište.

Okupljene je pozdravila Lana Velimirović Vukalović, prof. i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin koja je ujedno i najavila program.

Lana Velimirović Vukalović

U svome predavanju izlagači su iznijeli stavove i razmišljanja o budućnosti novca, o kripto projektima koji kreiraju budućnost financijske industrije, osvrnuli se na složenost poslovanja na tržištu kapitala kao i u osiguranju.

U uvodu se Milan Horvat, direktor poduzeća FIMA Plus, dotaknuo teme o mnogim mogućnostima investicijskih štednji te naglasio da živimo u vremenu velikih i disruptivnih inovacija, a da su digitalne inovacije postale naša svakodnevica.

Milan Horvat

„Taj uzbudljiv svijet novih i modernih tehnoloških rješenja, stvara sjajne prilike uz samo jedan uvjet – da smo ih svjesni i spremni angažirati se“ – zaključio je i predstavio projekt enasolAuto na kojem radi.

Nakon njega, uključio se Velimir Želimorski koji se osvrnuo na financijsko tržište te upozorio na rizike na koje moramo pripaziti, ali i investicijske prilike koje možemo iskoristiti.

„Koliko Vam je važna dobit toliko vam mora biti važan i gubitak jer i kod dobitka i kod gubitka nešto novo naučimo“ – zaključio je Želimorski.

Velimir Želimorski

Nesumnjivo najveću je zainteresiranost među okupljenima privukla tema o kriptovalutama. Tomislav Kamenečki predstavio je nekoliko stvari kojih moramo biti svjesni ukoliko se odlučimo ulagati u kriptovalute, a to je njihova volatilnost koja sama po sebi predstavlja rizik. Važno je kod pristupa ulaganju u kirptovalute imati plan, a strpljenje i upravljanje rizikom ključ su uspjeha – rekao je.

Govorio je i o, sad već gotovo svima znanim, NTF i DeFi te njihovim prednostima, a pred sam kraj izlaganja opisao je kako izgleda proces kupnje kriptovalute putem FIMA Plus mjenjačnice – FIMAEXCHANGE.

Svoj dio predavanja zaključio je rečenicom da je važno educirati se te dodao: „Ne postoji 100% garancija za uspjeh!“

Tomislav Kamenečki

Pregled tržišta osiguranje dao je Slobodan Runjak iz FIMA BIS-a te naglasio kako je i ovdje važno napraviti plan te poslužiti prioritete prilikom ugovaranja osiguranja.

Slobodan Runjak

Ugodna atmosfera nastavila se i nakon predavanja. Naime, posjetitelji su mogli uživati uz topli napitak i najfinije varaždinske klipiće, što je bila izvrsna prilika za networking sudionika i svih prisutnih. Sve u svemu, bila je to jedna lijepa, ugodna i poučna srijeda u Varaždinu.

Kako je to izgledalo, možete pogledati u našoj galeriji.

Velimir Želimorski, Tomislav Kamenečki, Lana Velimirović Vukalović, Slobodan Runjak, Milan Horvat
Milan Horvat, Lana Velimirović Vukalović, Tomislav Kamenečki
Milan Horvat
Lana Velimirović Vukalović